ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ

ΣΚΝΙΠΕΣ

Σκνίπες

Οι σκνίπες είναι παράσιτα που έχουν τριχωτό σώμα. Κατά την ανάπαυση, τοποθετούν τα φτερά τους υπό γωνία πάνω από την κοιλία τους (σε σχήμα V). Πριν από το νύγμα, πηδούν σε κύκλους γύρω από το σημείο στόχο του θύματός τους.

Είναι ένας μόνιμος εχθρός για τα κατοικίδια αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο. Είναι η κύρια αιτία για την μετάδοση της ύπουλης νόσου, Καλα-Αζάρ.

Η Σκνίπα (φλεβοτόμος) είναι δίπτερο έντομο που παρομοιάζει με το κουνούπι. Αλλά αντίθετα με αυτό είναι πολύ μικρότερη, 2 με 3 χιλιοστά και αθόρυβη. Οι θηλυκές σκνίπες χρειάζονται απομύζηση αίματος για την ωρίμανση των αβγών τους. Από αυτό συμπεραίνεται ότι οι αρσενικές σκνίπες δεν τσιμπούν.

Σκνίπες Πληροφορίες και Καταπολέμηση

Κατάλληλοι χώροι εμφάνισης για τις σκνίπες είναι οι μικρές ή μεγάλες λίμνες, οι βόθροι και τα φρεάτια σε πόλεις και χώρια , οι δεξαμενές, ποτίστρες κατοικίδιων και παραγωγικών ζωών, μεταλλικά και χάρτινα κουτάκια αναψυκτικών και άλλον υγρών που διατηρούν μικρή ποσότητα νερού, γλάστρες και άλλα δοχεία σε νεκροταφεία, καθώς και σε ταράτσες , μπαλκόνια και αυλές κατοικιών, πηγάδια, κ.λπ.

πως καταπολεμούμε τις σκνίπες….

Η καταπολέμηση τους γίνεται με ψεκασμό κατά των φτερωτών ενήλικων με πολύ καλά αποτελέσματα.

Απεντόμωση για ψύλλους – Απολύμανση για ψύλλους στην Φλώρινα

Διαβάστε επίσης για την αντιμετώπιση ενοχλητικών παρασίτων όπως

ΨΥΛΛΟΙ , ΚΟΡΙΟΙΜΥΡΜΗΓΚΙΑ , ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ , ΑΚΑΡΕΑ , ΣΚΝΙΠΕΣ

Απολύμανση ποντίκια – Εξόντωση ποντίκια – Εξολόθρευση ποντίκια

Please follow and like us:

Related posts