ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ

ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΔΑΡΟΥΣΕΣ

Σαρανταποδαρούσες   Απεντόμωση  Απολύμανση

Σαρανταποδαρούσα είναι η κοινή ονομασία της σκολόπενδρας. Το μήκος του σώματός της κυμαίνεται από 5 ως 30 εκατοστά. Συλλαμβάνει τη λεία της με το δηλητήριο που εκκρίνει και τρέφεται με μαλακά έντομα. Οι σαρανταποδαρούσες δεν αναπτύσσουν μεγάλους πληθυσμούς όπως οι χιλιοποδαρούσες, όμως μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όταν εισέρχονται εντός οικιών. Προτιμούν τα υγρά, σκιερά, δροσερά μέρη όπως τα υπόγεια και μπορούν να εισέλθουν μέσα στο σπίτι και από τις αποχετεύσεις.

Η σαρανταποδαρούσα είναι η κοινή ονομασία της σκολόπενδρας, που αποτελεί γένος σαρκοφάγων Μυριάποδων που ανήκουν στην οικογένεια Σκολοπενδρίδες και στην ομοταξία Χειλόποδα. Το μήκος του σώματός της κυμαίνεται από 5 ως 30 εκατοστά. Συλλαμβάνει τη λεία της με το δηλητήριο που εκκρίνει. Το δάγκωμά της προκαλεί πόνο στον άνθρωπο και μπορεί να επιφέρει το θάνατο στα ζώα.

Απολυμάνσεις   Απεντομώσεις   Μυοκτονίες  στην Φλώρινα …

πως να διώξουμε τις σαρανταποδαρούσες…

Το σώμα της σαρανταποδαρούσας είναι μεγάλο σε μήκος και ευκίνητο. Έχει 21 ίδιες ζώνες, εκ των οποίων ξεκινούν ισάριθμα ζεύγη αρθρωτών ποδιών. Το πρώτο ζεύγος έχει μεταμορφωθεί σε άγκιστρα, τα οποία έχουν μορφή σαγονιού. Από αυτά εκχέεται δηλητήριο. Στα πλάγια του κεφαλιού έχει τέσσερα μάτια και στο πάνω μέρος ένα ζευγάρι κεραίες, οι οποίες είναι μικρές. Οι σαρανταποδαρούσες ζουν κάτω από πέτρες στις περιοχές της Μεσογείου και τρέφονται με έντομα και νύμφες εντόμων.

Σαρανταποδαρούσες στο σπίτι   πώς τις αντιμετωπίζουμε …

σαρανταποδαρούσα καταπολέμηση με φυσικό τρὀπο

Το δάγκωμά της προκαλεί πόνο στον άνθρωπο. Στην περίπτωση που υπάρχει ευαισθησία και προκληθεί αλλεργικό σοκ από το τσίμπημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα διότι είναι επικίνδυνο για τη ζωή.

Σφραγίζουμε τις αποχετεύσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ψεκάζουμε με ισχυρό εντομοκτόνο εσωτερικά και εξωτερικά του σπιτιού, στο υπόγειο και στις αποχετεύσεις.

Απεντόμωση για σαρανταποδαρούσες και σκορπιούς στην Φλώρινα

Απεντόμωση για ψύλλους – Απολύμανση για ψύλλους στην Φλώρινα

Απολύμανση ποντίκια – Εξόντωση ποντίκια – Εξολόθρευση ποντίκια στην Φλώρινα

Διαβάστε επίσης για την αντιμετώπιση ενοχλητικών παρασίτων όπως

ΨΥΛΛΟΙ , ΚΟΡΙΟΙ, ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ , ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ , ΑΚΑΡΕΑ , ΣΚΝΙΠΕΣ

Please follow and like us:

Related posts