ΠΑΡΑΣΙΤΑ

Καταπολέμηση μυγών – Τρόποι εξόντωσης μυγών

Μύγες: Έτσι θα τις Εξαφανίσετε ….

Από τα πολλά είδη μύγας, το πιο ενδιαφέρον είναι η οικιακή μύγα (Musca Domestica) που αποτελεί το 95% των μυγών που εισέρχονται στα σπίτια και στα καταστήματα των ανθρώπων. Το μέγεθός είναι 6 – 7 χιλιοστά, η κοιλιά της κιτρινωπή και τα πόδια της μαύρα. Τα φτερά της είναι διάφανα. Το θηλυκό μπορεί να γεννήσει περίπου 200 αυγά κατά τη διάρκεια της ζωής του. Τα τέλεια έντομα ζουν 20 – 60 ημέρες. Εξαιτίας αυτής της μεγάλης γονιμότητας ο πληθυσμός της μύγας με ευνοϊκές συνθήκες θερμοκρασίας και τροφής μπορεί να αναπτυχθεί υπερβολικά. Ενδεικτικά, υπολογίζεται ότι οι απόγονοι από ένα ζευγάρι μύγες, αν επιζήσουν όλοι από τον Απρίλιο ως τον Αύγουστο, μπορούν να καλύψουν την επιφάνεια της γης με στρώμα πάχους 50 μέτρων. Τρέφεται με σχεδόν οποιαδήποτε οργανική ουσία, αλλά έλκεται κυρίως από ακαθαρσίες.

Απολυμάνσεις   Απεντομώσεις   Μυοκτονίες  στην Φλώρινα …

Μύγες: Έτσι θα τις Εξαφανίσετε από το Σπίτι σας

Μπορεί να αναπαράγεται με εξαιρετική ευκολία τόσο εξαιτίας της ικανότητάς της να εναποθέτει αυγά στο εσωτερικό οποιουδήποτε υλικού βιολογικής φύσης το οποίο αποσυντίθεται, τόσο όσο και χάρη στην ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται οι προ νύμφες και γίνονται ενήλικες, με τη σειρά τους ικανές να αναπαραχθούν: περίπου 10 μέρες. Η διάρκεια ζωής της υπό άριστες διατροφικές και περιβαλλοντικές συνθήκες είναι 8-10 μέρες κατά τη διάρκεια των οποίων μπορεί να εναποθέσει έως και 1000 αυγά (150-200 τη φορά κάθε 3-4 μέρες).

Το ενήλικο έντομο χρησιμοποιεί για να τραφεί την προβοσκίδα. Οι στερεές τροφές ραντίζονται με σάλιο για να διαλυθούν και κατόπιν ρουφιούνται από την προβοσκίδα. Παρότι πρόκεινται για οικιακές μύγες, συνήθως περιορισμένες σε κατοικημένο από ανθρώπους περιβάλλον, αυτά τα έντομα μπορούν να πετάξουν μερικά χιλιόμετρα από τον τόπο που γεννήθηκαν. Δραστηριοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ αναπαύονται στις γωνίες των δωματίων ή “κολλημένες” στις οροφές.

Απεντόμωση για ψύλλους – Απολύμανση για ψύλλους στην Φλώρινα

Καταπολέμηση μυγών – Τρόποι εξόντωσης μυγών

Παγίδες για Κουνούπια, Μύγες, Σφήκες, Ερπετά

Οι προνύμφες της οικιακής μύγας έχουν μήκος από 9,5 έως 19,1 χιλιοστά. Ο προσδιορισμός των προνυμφών ταξινομείται σε στάδια: Κατά το πρώτο στάδιο η προνύμφη έχει μήκος 2-5 χιλιοστά, κατά το δεύτερο στάδιο 6-14 και κατά το τρίτο 15-20. Τα στάδια αυτά επιτυγχάνονται σε περίπου 2-3 μέρες για το πρώτο, 3-4 μέρες για το δεύτερο και 4-6 μέρες για το τρίτο (μέχρι την ενήλικη μύγα) αντίστοιχα, από την εναπόθεση των αυγών.

Ειδικά για Μύγες – Μυοκτόνα, εντομοκτόνα, ποντικοφάρμακα, παγίδες

Αν και η τάξη στην οποία ανήκει η οικιακή μύγα έχει ρίζες πολύ πιο αρχαίες, η οικιακή μύγα εξελίχθηκε στην αρχή της Καινοζωϊκής Περιόδου, περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια πριν. Υπολογίζεται ότι αυτό το είδος προέρχεται από την Παλαιαρκτική Ζώνη, ιδιαίτερα από τη Μέση Ανατολή. Λόγω της άμεσης συνδαιτυμονικής σχέσης τους με το ανθρώπινο είδος, οι μύγες οφείλουν πιθανώς τη διασπορά τους σε παγκόσμιο επίπεδο στη συμ-μετανάστευση με τους ανθρώπους.

Απαλλαγείτε από τις μύγες για πάντα χωρίς χημικά απωθητικά

Στα πιο ψυχρά κλίματα, οι μύγες επιβιώνουν μόνο αν συμβιώνουν με τον άνθρωπο. Έχουν την τάση να συνενώνονται και καθίσταται δύσκολο να τις πιάσει κανείς. Είναι ικανές να μεταφέρουν πάνω από 100 παθογόνους παράγοντες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον τύφο, τη χολέρα, τη σαλμονέλα, τη σιγκέλωση, τον άνθρακα, μολύνσεις των ματιών και ενδοπαρασιτικούς σκώληκες. Στις φτωχότερες χώρες κάτω από ανεπαρκείς υγειονομικές συνθήκες, οι μύγες βρίσκονται ανάμεσα στους κυριότερους μεταφορείς ασθενειών. Ορισμένα στελέχη έχουν αναπτύξει αντίσταση σε κοινά εντομοκτόνα.

Η οικιακή μύγα τρέφεται με υγρά ή ημι-υγρά πέρα από τα στερεά οργανικά υλικά που προεπεξεργάζεται με το σάλιο ή τον εμετό της. Λόγω της μεγάλης ποσότητας τροφής την οποία προσλαμβάνει ημερησίως, αφήνει περιττώματα σχεδόν συνεχόμενα και αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που καθιστά αυτό το έντομο φορέα επιβλαβών παθογόνων μικροοργανισμών και πολύ επικίνδυνο.

Επικινδυνότητα

Η οικιακή μύγα μπορεί να φέρει πάνω της 1,5 εκατ. μικροοργανισμούς περίπου. Μερικά είδη μικροοργανισμών που μεταφέρει είναι τα εξής: σαλμονέλα, σιγκέλα, διάφορα εντεροβακτηρίδια, υιός της πολιομυελίτιδας, λοιμώδους ηπατίτιδας, παθογόνα εντερικά πρωτόζωα.

Η αντιμετώπιση της μύγας, μπορεί να γίνει με:

• ψεκασμό
• τη χρήση ειδικών δολωμάτων για μύγες. Αυτά είτε ψεκάζονται είτε επαλείφονται σε κρυφά σημεία.
• την τοποθέτηση ηλεκτρικών εντομοπαγίδων κατάλληλες για χώρους τροφίμων.

Μύγες:  Έτσι θα τις Εξαφανίσετε από το Σπίτι σας

Με αυτούς τους τρόπους μπορούμε να μειώσουμε τη μύγα μέχρι και 90%. Σημαντικά είναι και τα προληπτικά μέτρα όπως: σίτες στα παράθυρα και στις πόρτες.

Απολυμάνσεις   Απεντομώσεις   Μυοκτονίες  στην Φλώρινα …

Διαβάστε επίσης για την αντιμετώπιση ενοχλητικών παρασίτων όπως

ΨΥΛΛΟΙ , ΚΟΡΙΟΙ, ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ , ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ , ΑΚΑΡΕΑ , ΣΚΝΙΠΕΣ

Απολύμανση ποντίκια – Εξόντωση ποντίκια – Εξολόθρευση ποντίκια στην Φλώρινα

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment