ΠΑΡΑΣΙΤΑ

ΑΚΑΡΕΑ

Ακάρεα

Πώς να απαλλαγείτε από τα ακάρεα …

Τα ακάρεα της σκόνης είναι αρθρόποδα, μη ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Βρίσκονται κυρίως σε παχιά υφάσματα όπως στρώματα χαλιά, μαξιλάρια, παπλώματα κ.α. και τρέφονται με τα απονεκρωμένα κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος.
Υψηλά επίπεδα ακάρεων διαπιστώνονται το καλοκαίρι και στις αρχές του φθινοπώρου όταν η υγρασία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Τα χαμηλότερα επίπεδα παρατηρούνται κατά τις περιόδους με τις υψηλότερες θερμοκρασίες και τη χαμηλότερη σχετική υγρασία.
Ο αριθμός των ακάρεων μπορεί να φτάσει σε αστρονομικά ποσά. Σε ένα στρώμα 5ετίας μπορεί να είναι από 5.000 έως 15.000 ακάρεα ανά τετραγωνικό εκατοστό στρώματος…!

Αισθήσεις

Πολλά ακάρεα – κυνηγοί έχουν ανεπτυγμένες αισθήσεις, όμως πολλά από αυτά δεν έχουν μάτια. Τα μάτια τους είτε έχουν συγχωνευθεί είτε και έχουν εκλείψει και έτσι τα διάφορα είδη έχουν από καθόλου ως και πέντε μάτια.

Απεντόμωση Ακάρεα  Απολύμανση Ακάρεα  Καταπολέμηση Ακάρεων

Μια πολύ διαδεδομένη και γνωστή ασθένεια που προκαλείται από συγκεκριμένο άκαρι είναι η ψώρα, η οποία είναι και μεταδοτική. Το άκαρι της ψώρας φωλιάζει στο δέρμα ανθρώπων και ζώων και προκαλεί εκτεταμένες βλάβες αν παραμεληθεί η θεραπεία που είναι αναγκαία. Συνήθως το άκαρι πεθαίνει μέσα στο δέρμα από το ξύσιμο, καθώς το σημείο που βρίσκεται εντοπίζεται από τη φαγούρα που προκαλεί και ο τρόπος αυτός απαλλαγής από ένα μόνο άκαρι-εισβολέα είναι συνήθως αποτελεσματικός.

Πιο μεγάλα ακάρεα μπορούν και να δαγκώσουν το δέρμα και να προκαλέσουν εξανθήματα.

Αρκετά από τα ακάρεα προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις όπως η αλλεργική ρινίτιδα, το άσθμα και το έκζεμα και επιδεινώνουν την ατοπική δερματίτιδα.

Ακάρεα σκόνης: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζονται

Συνήθως συγκεντρώνονται σε ζεστά και υγρά μέρη όπως τα στρώματα των κρεβατιών. Θεωρείται πως η εισπνοή τους από τον άνθρωπο κατά τη διάρκεια του ύπνου εκθέτει το ανθρώπινο σώμα σε κάποια αντιγόνα που τελικά προκαλούν αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Τα ακάρεα της σκόνης θεωρούνται από τα χειρότερα αλλεργιογόνα.

Όπως και με όλα τα είδη των αλλεργιών, η θεραπεία από την αλλεργία λόγω ακάρεων ξεκινά με το να τα αποφεύγει κανείς. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως βοηθούνται άμεσα από την απομάκρυνση όσοι υποφέρουν από ατοπική δερματίτιδα. Βοηθά επίσης το τακτικό πλύσιμο των στρωμάτων και των κουβερτών με ζεστό νερό. Χρήσιμα είναι επίσης τα αντιισταμινικά φάρμακα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Απολύμανση στρωμάτων – Καθαρισμός στρώματος από ακάρεα

Το πρόβλημα με τα ακάρεα είναι πρώτον ότι αν φτάσουν σε υπερβολικά μεγάλους αριθμούς μας προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Αν είμαστε ευαίσθητοι παρουσιάζουμε εξανθήματα κυρίως όταν σηκωνόμαστε από τον νυχτερινό ύπνο. Δεύτερον, τα ακάρεα είναι αλλεργιογόνα κυρίως από τα περιττώματά τους τα οποία εισπνέονται από τους ευαισθητοποιημένους ασθενείς οι οποίοι στη συνέχεια εκδηλώνουν τα ανάλογα συμπτώματα.

Πως αντιμετωπίζουμε τα ακάρεα

Τα ακάρεα είναι αρθρόποδα που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι και αντιμετωπίζονται με ειδικά σκευάσματα που λέγονται ακαρεοκτόνα.

Πώς να καθαρίσω το στρώμα από τα ακάρεα ?

Στην περίπτωση που υποψιάζεστε ότι έχετε εξανθήματα από ακάρεα πρέπει καταρχήν να επικοινωνήσετε μαζί μας και να διαπιστώσουμε αν τα εξανθήματα είναι από ακαρεα ή από αλλά έντομα. Εφόσον διαπιστώσουμε ότι είναι ακάρεα θα προχωρήσουμε στην ακαρεοκτονία. Αυτή περιλαμβάνει λεπτομερή ψεκασμό με ακαρεοκτόνο σκεύασμα σε στρώματα, καναπέδες, πολυθρόνες, χαλιά και άλλα παχιά υφάσματα που βρίσκονται στο χώρο σας. Η διαδικασία αυτή είναι ακίνδυνη, δεν προκαλεί αλλεργίες και μπορείτε άμεσα να χρησιμοποιήσετε το χώρο σας.

Απεντόμωση για ψύλλους – Απολύμανση για ψύλλους στην Φλώρινα

Απολύμανση ποντίκια – Εξόντωση ποντίκια – Εξολόθρευση ποντίκια στην Φλώρινα

Διαβάστε επίσης για την αντιμετώπιση ενοχλητικών παρασίτων όπως

ΨΥΛΛΟΙ , ΚΟΡΙΟΙ, ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ , ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ , ΑΚΑΡΕΑ , ΣΚΝΙΠΕΣ

Please follow and like us:

Related posts